مجله روپا کارترز

روند تغذیه کودک بعد از شش ماهگی چگونه است؟

تغذیه کودک بعد از شش ماهگی چگونه است؟

روند تغذیه کودک بعد از شش ماهگی چگونه است؟

شیر مادر در شش ماه ماه اول زندگی نوزاد، غذای اصلی به حساب می‌آید. با آغاز شش ماهگی و شروع غذای کمکی اهمیت تغذیه کودک چند برابر می‌شود. چراکه از شش ماهگی کم کم دستگاه گوارش با غذای جامد آشنا می‌شود.

پس از این سن شیر مادر همچنان منبع غذایی با ارزشی محسوب می‌شود، اما از این سن به بعد غذای جامد هم اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند.

در این مقاله به بررسی اهمیت شیر مادر پرداخته و اینکه  روند تغذیه کودک بعد از شش ماهگی چگونه است؟ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

 اهمیت شیرمادر در چیست؟

 

شیرمادر هم برای مادر و هم برای نوزاد سرشار از فایده است. مهم‌ترین فایده شیرمادر ایجاد ایمنی برای نوزاد در برابر عفونت های گوارشی است. نتایج چند تحقیق و مطالعه نشان داده خطر مرگ و میر ناشی از اسهال و سایر عفونت ها می‌تواند در نوزادانی که دوره شش ماهه تغذیه از شیر مادر را کامل نکرده اند و یا هرگز از شیر مادر تغذیه نکرده اند، افزایش یابد.

هورمون‌های زیادی در شیرمادر هستند که الگوی خواب راحت را برای نوزاد ایجاد می‌کنند. هورمون اکسی توسین یکی از این هورمون‌هاست که هنگام تغذیه شیر مادر در بدن کودک ایجاد می شود. ترشح این هورمون احساس آرامش و خواب آلودگی را در نوزاد یا کودک بوجود می‌آورد.

با اینکه شیر مادر تمام مواد مورد نیاز یک کودک را تا شش ماهگی تأمین می‌کند؛ اما شروع به موقع غذای کمکی_ نه زودتر از شش ماه و نه دیرتر مگر در موارد خاص با مشورت پزشک_ برای رشد بهتر نوزاد مهم است.

 

 اهمیت شیرمادر در چیست؟

 

اولین غذاهای کمکی نوزاد بعد از شش ماهگی چیست؟

 

با رسیدن سن نوزاد به شش ماهگی تغذیه او تغییر می‌کند. از این سن او باید علاوه بر شیر مادر یا شیرخشک غذا بخورد تا روند رشد بدن، ذهن و سیستم گوارش او تکمیل شود و سوهاضمه به سراغ او نیاید.

به طور معمول فرنی و حریره بادام اولین غذاهای کمکی نوزاد بعد از شش ماهگی هستند.


بهتر است برای تهیه فرنی و حریره بادام، از پودر بادام درختی ایرانی و آرد برنج ایرانی که در خانه تهیه شده است استفاده شود تا از سالم بودن و کیفیت آن خیالتان راحت باشد.


بر اساس نظر متخصصان، این دو غذا از وعده‌ای یک قاشق مرباخوری در دو وعده صبح و عصر آغاز شود. به تدریج در طول روزهای بعد به حجم و تعداد وعده‌های آن اضافه می‌شود و بعد از پنج تا هفت روز به 12 قاشق مرباخوری در روز می‌رسد.

نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که یک غذای کمکی را باید پنج تا هفت روز تکرار کرد و سپس به سراغ نوع دیگر رفت. البته اگر کودک به یک نوع غذا حساسیت نشان دهد باید سریعا قطع و غذای کمکی دیگری جایگزین شود.

با شروع ماه هفتم، سوپ هم به وعده غذایی کودک اضافه می‌شود. سوپ باید در کنار غذاهای کمکی دیگر از یک قاشق مرباخوری آغاز شود و به تدریج افزایش یابد.

 ترکیبات سوپ در ابتدا شامل برنج، هویج و گوشت است. نمک و حبوبات ممنوع بوده و از هفته‌های بعد می‌توان سبزی‌هایی مانند گشنیز یا جعغری و کره یا روغن به آن اضافه کرد.

 

اولین غذاهای کمکی نوزاد بعد از شش ماهگی چیست

 

 

نشانه‌های نوزاد برای دریافت غذای جامد چیست؟

 

با توجه به نمودار رشد کودکان، بسیاری از آنها از سن هشت ماهگی به بعد مهارتهای حرکتی و دست‌ورزی خوبی از خود نشان می‌دهند مثلا می‌توانند بنشینند و اشیا و اسباب بازی‌ها را در دست بگیرند. بسیاری از کودکان در این سنین دو دندان هم دارند. اینها نشانه‌های خوبی برای شروع غذاهای جامد است.

برای شروع غذای جامد، میوه هایی مانند سیب و موز و هلو له شده، زرده تخم مرغ پخته شده، سبزیجات و صیفی‌جات پخته مثل هویج و سیب‌زمینی را جلوی کودک قرار دهید تا خود او با بازی آنها را امتحان و بخورد.

انجام این کارها باعث تقویت مهارت‌های حرکتی، لامسه و استقلال در خوردن غذا کودک شما می‌شود.

 

نشانه‌های نوزاد برای دریافت غذای جامد چیست؟

 

به این نکات مهم در تغذیه کودک از شش ماهگی توجه کنید:

 

نکات زیادی در تغذیه کودک از شش ماهگی وجود دارد که در اینجا به چند مورد از پر اهمیت‌ترین‌های آن اشاره می‌کنیم:

  • حبوبات را از ماه هشتم می‌توانید به سوپ کودک اضافه کنید.
  • آب جوشیده و سرد شده را می‌توانید بعد از وعده‌های غذایی کودک به او بدهید.
  • اگر کودکتان بار اول چیزی را که به او دادید نخورد، چند روز بعد دوباره امتحان کنید.
  • خوردن شیر گاو، سفیده تخم مرغ، آب مرکبات، عسل، نمک و شکر و مغز آجیل تا یکسالگی ممنوع است.
  • غذای کودک را در ساعات هوشیاری و بیداری فعال کودک به او بدهید نه در زمان خواب‌آلودگی.

اگر هنوز با روند خواب و بیداری نوزاد خود مشکل دارید دراین مقاله با نکات مفیدی آشنا می‌شوید.


طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای  کپی‌برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت روپا کارترز ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *